Kawan Kota Tinggi

Tempat berkumpulnya sahabat untuk meluaskan jaringan silatturahim

Perjumpaan Pertama | Gambar

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua, jumpa lagi nampaknya dah semakin ramai warga kita celik blog hehehe boleh camtu!!!!

so, untuk entri kali nie saya nak kongsikan beberapa keping gambar yang melibatkan ahli KKT so kepada yang ada gambarnya tersiar, tidak dibenarkan sekali kali untuk claim royalti atau yang berkaitan dengan saya yek hehehe! sebabnya KKT masih tiada modal lagi.. gurau jek!!



ace da sniper - Sahabat terawal yang join ngeteh pertama



Hafiz - Sahabat KKT yang join ngeteh pertama, walau pun sekarang dah lame xde di KKT


Antara santapan kitorang bertiga - NZ Curry House Wangsa Maju

Sebenarnya tujuan pertama diadakan perjumpaan ini adalah sebagai pembakar semangat kepada yang lain untuk turut serta walau pun jumlah kehadiran boleh dikatakan mengecewakan, tapi xpe semangat orang terawal memang dipuji terutamanya kepada 2 orang sahabat kita nie..
keterlibatan yang penting, bukan sekadar bercakap atau niat jer tapi melaksanakan betul tak!! dan menganggap serius untuk setiap tindakan admin.

Program pertama KKT ini telah menjadi batu loncatan untuk pelbagai lagi program mendatang, antaranya yang telah pun berjaya dilaksanakan Projek Sticker Kereta | KKT dan program perjumpaan seterusnya berlaku dengan mudah.

so, nak tanya pendapat sahabat semua :: Bagaimana tahap pentingnya perjumpaan pertama?

jawap jangan tak jawab!!!! sekadar untuk memberikan sedikit masa untuk sahabat KKT berblog, jawapan tiada betul dan tiada salah saje berkongsi pendapat.. harap ada la jawapan dari korang!!!


15 comments:

M Zamri February 11, 2011 at 11:57 PM  

sape nak jadi orang pertama huhuhu..

alisya farhana February 12, 2011 at 12:26 AM  

bha jd org pertama..(sila post hadiah kat umah ye..)
wah,blog ni mcm cantik skrg..siap ade pooh lg..i like!
menjawab soalan abg zam tu..YES,perjumpaan pertama sgt penting sbb setiap sesuatu tu ade permulaannye..klu abg zam x mulakn perjumpaan pertama tu (bha igt lg x dpt attend sbb ade presentation final project),mesti smp skrg KKT xde event..betul x?lgpun,perjumpaan pertama tu show to people,especiallay KKT's yg abg zam as admin sgt2 serius with this page n very committed with ur mission to gather as much friends/members as possible..go abg zam go!

M Zamri February 12, 2011 at 12:35 AM  

biha - thanks atas pujian tue, tapi hadiah tetap xde hehehe..

alisya farhana February 12, 2011 at 12:45 AM  

hampehhh..xpe la,bha redha je..

M Zamri February 12, 2011 at 1:02 AM  

biha - banyakkan bersabar yek!! lepas nie gambar perjumpaan kedua KKT di kota tinggi yang diuruskan oleh ahmad saufie..

adeQ Ika February 12, 2011 at 1:34 AM  

kal0 adeq kt k0ta da lme d0k j0in..nie kt sgmt..skali lek k0ta amk mse 6jam huhuhu

scyfull February 12, 2011 at 6:11 PM  

suara marhaen bermonolog

assalamualaikum......
salam hamba ku hulurkan..
sebagai tanda persahabatan.
aku keliru dan bercelaru,
terkadang kala membisu..

mengapa aku perlu kawan..
mungkin kawan perlu aku..
sukar untuk mendapatkan kawan
yang benar setia bersama..

aku tak minta dipuji..
aku tak minta diangkat..
kerna aku takut aku alpa
tentang erti persahabatan..

detik-detik manis perjumpaan
di awalan perkenalan,
hati tersentuh dengan ayat bermadah
di atas talian silahturahim.

aku cuba merealisai kan diatas nawaitu
sahabat..
memang amat berat tugas ini..
memang tak mampu aku tunaikan..
mungkin sukar,mungkin senang
tapi payah...

sahabat kita memerlukan persafahaman
bukan besengketa mencari penyelesaian
mudah jika kita memahami..
sukar jika tidak mengerti..

sahabat tolong lah daku
buang lah sifat dengki mu..
buang lah sifat tamak mu..
buang lah sifat angkuh mu..
buang lah sifat cemburu mu..
lemparkan ia semua jauh disudut hati
agar dapat kita berdiri di atas tali silahturahim
ini bekekalan hingga zaman berganti zaman..

sahabat ingat lah jangan mudah lupa..
tiada kuasa diatas berdiri nya kuasa.
hanya dia yang maha berkuasa,
kerna aku manusia yang tiadalah boleh merancang
akan sesuatu..
hanyalah usaha kita bersama
mungkin kita boleh berjaya..
merealitikan mimpi kita tanpa dirancang..
aku berharap dapat kita temui jalan penyelesaian..


nukilan suara marhaen

scyfull..12/02/2011 waktu hujan turun..

scyfull February 12, 2011 at 6:41 PM  

akhirnya aku perlu bersuara.....agar ikatan yang selama ini terjalin tidak terputus begitu sahaja..dalam persengketa ada penyelesaian ye....

Anonymous February 12, 2011 at 11:58 PM  

takziah sahabat ( ace da sniper ) sekeluarga . . . tabahkan hatimu . . - fie likezz

Mohamad Zamri February 13, 2011 at 12:15 AM  

saufie - yup sesama kita berdoa untuk sahabat kita yang baru kehilangan datuknya.. ace da sniper..

scyfull February 13, 2011 at 10:03 AM  

ace da sniper tu sape.....peh..masing2 dah duduk bawah tanah dah ni....layan blog lah best....

Mohamad Zamri February 14, 2011 at 2:40 PM  

Sahabat paling awal.. yg bukan dari kota tp join our first meeting..

scyfull February 15, 2011 at 10:56 AM  

oh...ajak lah dia join semula...biasa member paling awal semangat tinggi...

Fie Likezz February 15, 2011 at 11:07 AM  

yezZa . .

Fie Likezz February 15, 2011 at 12:31 PM  

tiada yang pertama . . maka menyusul perjumpaan berikutnya . . semoga akTVT n event hebat dengan jayanya . . .

Post a Comment

Radio KKT.fm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sahabat KKT - i Followww..

About this blog

Assalamualaikum kkters sekalian.... semoga dalam keadaan sihat hendaknya, berapa lama dah korang tak singgah sini hehehe.. rerajin arr membaca banyak dah kawan masukkan info untuk kita berkongsi.. huhu jangan SENTAP plak.. karang xsinggah lagi hehe gurau jer!!!!

Sekalung Penghargaan

Assalamualaikum buat semua sahabat @ kkters sekalian, terima kasih kerana sudi untuk singgah di blog yang masih serba kekurangan ini. Penulis masih lagi berpegang kuat untuk menambah ikatan persahabatan melalui jaringan online dan meneruskan dengan kewujudan blog pula, selepas berjaya membuat jaringan di facebook fanpage | Kawan Kota Tinggi

Walau bagaimana pun, sambutan dari kkters semua yang buat aktiviti penulis berjaya tanpa kkters rasanya semua ini tidak akan berjaya percayalah.. terharu.. hehe..

Update ke Email Sahabat

Masukkan email address anda Posting akan terus ke email:

Penghantaran Terus Oleh FeedBurner

Ramai tak yang dah tengok!! Blog kite..

Top Commenters

Powered by Blogger.

Popular Posts

Top 10 Members

There was an error in this gadget