Kawan Kota Tinggi

Tempat berkumpulnya sahabat untuk meluaskan jaringan silatturahim

Status KKT

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat..

masuk rumah orang kene lah bagi salam tol tak? hehehe.. takkan main redah jer sape yang nak bukak pintu silap2 tuan rumah buat tak tahu jer walau pun rakan atau sahabat rapat.. setuju tak? korang mesti setuju nyer lar.. hahaha.

untuk entri kali nie saya nak bersembang/melalut/membebel dan sewaktu dengannya..

nak start dengan ape ekk!!! ok kita bermula dengan status baju KKT kita, jangan fikir kitorang nak menipu tau kita buat konsep pre order so harap sangat yang korang faham dengan konsep nie.. cepat dan lambat proses bergantung kepada semua sebab tue kitorang push so minta maaf banyak2 kalau rasa tertekan dengan proses nie yek!!! team penggerak banyak membantu...

bila semua dah buat bayaran baru kitorang PUSH supplier plak tapi untuk pengetahuan semua proses baju KKT sudah pun sampai tahap printing so end of this month harap siap la.. jangan marah tau sebab lambat!!!

lagi ape hah!

ok pasal perjumpaan plak, segala perjumpaan dan program ngeteh adalah bertujuan untuk merapatkan kita semua dari tak kenal kepada kenal, dari yang dah kenal kepada rapat dan seterusnya.. so kepada sahabat yang ada masa tapi masih malu2 untuk join kitorang sila jangan berbuat demikian kitorang xmakan orang jangan risau... hehehe

kalau tak percaya boleh tanya kat sahabat yang dah pernah join program ngeteh kita nie.. kepada yang dah join tue thanks a lot!!! jasa korang tak terbalas.. ada masa nanti saya akan senaraikan sahabat yang pernah saya jumpa semasa program ngeteh...

lain.... aaaa... ok!

saya ada menerima cadangan dari sahabat kita untuk mendaftarkan group kita.. saya boleh kata yang kita masih lagi belum bersedia.. masih banyak yang perlu kita semua perbaiki.. saya perlukan ramai sahabat yang mempunyai komitment yang tinggi baru boleh cerita untuk ke peringkat seterusnya..

buat masa sekarang nie KKT tiada carta organisasi dan sebagainya.. kami cuma ada admin dan juga team penggerak untuk menjalankan segala aktiviti yang berkaitan.. bukan tanak ada tapi jumlah sambutan dari sahabat masih belum ditahap yang memerlukan itu semua..

lagi cadangan untuk membuat aktiviti oleh sahabat buat masa sekarang rasanya adalah lebih baik kita buat joint venture dengan mane2 persatuan sama ada dari pihak kerajaan atau swasta yang akan diberitahu kelak sehingga urusan berkaitan dengannya selesai..

seterusnya...

perjumpaan dan minum2 dengan wakil dari YB dan juga jemputan dari YB untuk joint program minum2 bersama dengan mereka..terharu sebenarnya...hehe

hal ini sebenarnya tiada dalam rancangan kami untuk naik begitu cepat ini semua adalah usaha setiap dari KKTers membuat semua orang memandang kita sekarang ini.. banyak pihak yang ingin menjalinkan kerjasama dengan kita, dari orang perseorangan, wakil dari pihak swasta, restoran, hotel dan sebagainya..

banyak lagi sebenarnya nak cerita, kita jumpa di entri berikutnya... sentiasa mencuri masa untuk membuat update hehehe sori yek!!

p/s : sebarang pendapat pertolongan dan bantuan adalah digalakkan dengan tujuan untuk membantu menaikkan KKT ke peringkat yang lebih tinggi lagi... jangan menoleh ke belakang lagi..

TERUSKAN SOKONGAN - bagitahu sahabat mengenai kemeriahan di KKT

Mangga tempatan

mangga?!!!

siapa suka makan mangga? mesti ramai yang suka makan mangga, terutamanya bila rasanya manis kalau takat 2,3 biji tue sekali hadap jer tol tak..

korang tengok mangga nie, saya beli kat pasar malam sungai way, kaler cantik mengundang peminat mangga untuk membeli hehehe.. harga dah xjadi hal huhuhu.. nak2 bila bukan musim, susah nak dapat dah terang2 harga mahal.. kannnn!!



gambar sengaja zoom in kat buah hehehe..






selepas membaham hehehe... kesan2 peninggalan selepas makan, rasa memang marvellous tip top.. kat mane ekk nak cari lagi.. antara buah kegemaran ku..

p/s : jenis xtau, tapi rasa memang best giler..

Tsunami | Jepun

As Salam kepada semua sahabat KKT disebab kan berita paling hangat sekarang nie adalah berkisar kepada tsunami di jepun.. maka saya ingin berkongsi sedikit maklumat berkenaan bencana alam disana, jadikan ini sebagai pengajaran kepada kita semua..

sekadar berkongsi!!!



Kebakaran besar melanda kilang minyak Cosmo di kota Ichihara

Gambar dari NHK TV, puluhan kenderaan disapu oleh Tsunami

Seratus rakyat Malaysia yang berada di wilayah Miyagi, Iwate dan Aomori, iaitu tiga wilayah yang teruk dilanda gempa bumi di Tokyo disahkan selamat, demikian menurut Timbalan Ketua Perwakilan Kedutaan Besar Malaysia di Tokyo Ahmad Rozian Abdul Ghani.

"Pihak kedutaan telah menghubungi rakyat Malaysia di sini dah sahkan mereka selamat. Tidak semua dapat kita hubungi kerana ada antara mereka pulang bercuti ke Malaysia atau wilayah berhampiran ekoran cuti semester ketika ini," katanya ketika dihubungi Bernama.

Daripada jumlah itu, katanya 67 orang adalah pelajar, 43 di universiti di Miyagi, 18 di Iwate dan enam di Aomori.

Pelajar dan rakyat Malaysia juga telah sedia maklum langkah-langkah yang perlu diambil sekiranya berlaku kecemasan seperti hadir ke pusat-pusat evakuasi yang disediakan pihak kerajaan tempatan seperti yang sentiasa dimaklumkan kepada mereka sebelum ini, katanya.

Laporan media asing berkata gegaran gempa bumi berukuran 8.9 pada skala Richter melanda timur laut Jepun menyebabkan bangunan-bangunan di Tokyo bergegar dan bergoncang selama beberapa minit, memaksa orang ramai meninggalkan kediaman masing-masing.

Berikutan itu amaran tsunami telah dikeluarkan di beberapa buah negara termasuk Filipina, Indonesia, Papua New Guinea dan Fiji.

Ketua Pengarang Bernama Datuk Yong Soo Heong yang berada di Tokyo untuk tugasan Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun (JETRO) berkata gempa kuat itu telah menyebabkan beratus-ratus ribu pengguna komuter terkandas di stesen kereta api bawah tanah berikutan perkhidmatan itu ditangguhkan.

Restoran berhampiran stesen kereta api sesak dengan kebanjiran penumpang kereta api yang mendapatkan perlindungan daripada cuaca sejuk, katanya.

"Orang ramai berbaris panjang untuk menggunakan telefon awam selepas talian telefon bimbit mengalami kesesakan," katanya menerusi khidmat pesanan ringkas kepada Bernama.

Yong berkata kedutaan Malaysia di Tokyo kini bekerja bertungkus-lumus untuk memastikan keselamatan pelajar dan rakyat Malaysia di sana.

Duta Besar Malaysia ke Jepun Datuk Shaharuddin Md Som dilaporkan sedang menghadiri seminar ketika gempa itu berlaku dan bergegas pulang ke kedutaan untuk memantau operasi.

Banyak gambar dan fail di pejabat kedutaan dilaporkan jatuh ke lantai ketika gempa kuat itu berlaku.

Sementara itu, Wisma Putra dalam satu kenyataan berkata kedutaan Malaysia di Tokyo akan meneliti perkembangan bencana itu dan akan bekerjasama dengan pihak berkuasa Jepun untuk mendapatkan maklumat terkini berhubung gempa tersebut.

"Tiada laporan berhubung kematian di kalangan rakyat Malaysia setakat ini dan semua pegawai kedutaan dan keluarga mereka dilaporkan berada dalam keadaan selamat," kata kenyataan itu.

p/s : tengok kalau Allah nak tarik nikmat sekelip mata sahaja.. so pengajaran untuk bencana kali ini semuanya Hak Allah kita hanya meminjam jer.. betul tak??

sumber dari : Bernama

Cara Untuk Komen di Blogspot

Assalamualaikum kepada semua sahabat setelah bercuti lama saya ingin berkongsi tutorial untuk membuat komen disini.. maksud saya di blog ini mungkin ada sesetengah sahabat yang tidak tahu... xpe saya akan terangkan ok... just follow jer panduan yang diberi senang jer kot...

insya Allah mungkin pasni lagi meriah komen dari sahabat semua kot hehehehe...



pertama sekali klik ruangan komen dibawah tarikh...



lepas dah klik, pop up berikut akan keluar, masukkan komen korang..



pastu select profile, biasanya select name/URL.. kalau ada yang lain2 tue xde masalah..



masukkan nama dan kat URL tu letak alamat email atau kalau blog link blog


last sekali masukkan word verification, salin jer perkataan yang diberikan dalam box tue..



dan post comment.. sekarang anda dah jadi komentator!!! huhuhu amacam senang tak?!!!
hehehehe selamat mencuba kepada sahabat yang masih belum mencuba untuk komen..

p/s : ditujukan khas buat sahabat yang sedang dan ingin belajar hehehehe...

Lawa vs XLawa

As Salam.. seperti biasa untuk semua sahabat, apa kata korang komen sikit pasal benda nie biasa dengar atau tak biasa dengar hehehe.. kalau biasa dengar komen kalau xbiasa dengar pun komen gak hehehe.. korang layan ok!! sekadar berkongsi.....


Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman…
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul…
kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
nih…kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
huduh…

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg
diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati…!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang
diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…
kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la….
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki
tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:…patut pun kena reject…
kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus…penuh
kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
harus menyayangi.. .

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato’ mana bela nih….
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih…..
kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…
kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas
lelaki

Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu….
kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy
forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2…
kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
tu…

kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: takpe…
kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke… sibuk
ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya….
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia…boring


ha amacam!!! betul ke tak??.. hehe jangan tak baik beb..

p/s : Jangan bezakan xbaik kita semua sama jer tol tak.. sentiasa mensyukuri nikmat Nya.. alhamdulillah..

Radio KKT.fm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sahabat KKT - i Followww..

About this blog

Assalamualaikum kkters sekalian.... semoga dalam keadaan sihat hendaknya, berapa lama dah korang tak singgah sini hehehe.. rerajin arr membaca banyak dah kawan masukkan info untuk kita berkongsi.. huhu jangan SENTAP plak.. karang xsinggah lagi hehe gurau jer!!!!

Sekalung Penghargaan

Assalamualaikum buat semua sahabat @ kkters sekalian, terima kasih kerana sudi untuk singgah di blog yang masih serba kekurangan ini. Penulis masih lagi berpegang kuat untuk menambah ikatan persahabatan melalui jaringan online dan meneruskan dengan kewujudan blog pula, selepas berjaya membuat jaringan di facebook fanpage | Kawan Kota Tinggi

Walau bagaimana pun, sambutan dari kkters semua yang buat aktiviti penulis berjaya tanpa kkters rasanya semua ini tidak akan berjaya percayalah.. terharu.. hehe..

Update ke Email Sahabat

Masukkan email address anda Posting akan terus ke email:

Penghantaran Terus Oleh FeedBurner

Ramai tak yang dah tengok!! Blog kite..

Top Commenters

Powered by Blogger.

Popular Posts

Top 10 Members

There was an error in this gadget