Kawan Kota Tinggi

Tempat berkumpulnya sahabat untuk meluaskan jaringan silatturahim

Lawa vs XLawa

As Salam.. seperti biasa untuk semua sahabat, apa kata korang komen sikit pasal benda nie biasa dengar atau tak biasa dengar hehehe.. kalau biasa dengar komen kalau xbiasa dengar pun komen gak hehehe.. korang layan ok!! sekadar berkongsi.....


Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman…
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul…
kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman
nih…kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak
huduh…

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg
diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati…!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang
diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…
kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la….
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki
tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:…patut pun kena reject…
kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus…penuh
kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang
harus menyayangi.. .

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato’ mana bela nih….
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih…..
kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…
kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas
lelaki

Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu….
kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy
forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2…
kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak
tu…

kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: takpe…
kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke… sibuk
ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya….
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia…boring


ha amacam!!! betul ke tak??.. hehe jangan tak baik beb..

p/s : Jangan bezakan xbaik kita semua sama jer tol tak.. sentiasa mensyukuri nikmat Nya.. alhamdulillah..

8 comments:

scyfull March 3, 2011 at 12:20 AM  

yang kat atas tu cerita...bila baca macam lawak...isi nye kat bawah sekali...thank q..bro buat sendiri ke...

Fie Likezz March 3, 2011 at 5:30 AM  
This comment has been removed by the author.
qasih ita March 3, 2011 at 8:51 AM  

adatlah manusia......x pernah melihat dr segi kelebihan...hanya memandang kekurangan.....bukan kah setiap yg di ciptakan ada kelebihan dan kekurangan.......

nurnabiha abdul molok March 3, 2011 at 9:26 AM  

setiap manusia ni pandangannye b'lainan..bha selalu kena lebih kurang camtu..ade org ckp "dh la gemuk,x lawa plak tu"..huhuhu..dorang jeles la tu,sbb tu dok kutuk2 org..cthnye mcm bila mkn..klu mkn nasi putih je,mesti x menarik,kosong je,rase pun xde..try letak lauk..yg pntg ape?lauk tu mesti menarik hati dr segi rupa n kena dgn tekak dr segi rase..sorry la ye,bha cuma blh bg perumpamaan dr segi mknn je..tu je yg bha rase blh fikir time ni..bha tau nnt abg saiful mesti ckp "ptt la pun..tgk la bdn"..hahaha..kan abg saiful?tp bha x marah sbb bha tau abg saiful mesti gurau n lg 1,mmg bha gemuk pun..jnj cik abg x bising,alhamdulillah..

scyfull March 3, 2011 at 10:34 PM  

ha..ha..ha..ha..setiap orang lalui benda cam gini lumrah alam...ya ampun ya cik bha..naseb baek tak marah..kalau marah gerenti jadi hijau ha..ha..haa...sebab masa kenal gang KKT den dah koba den kalau bergurau memang kasar...sebab den takut ado yang terasa..harap2 tak do lah yo..sobab den dah terbiasa ngan gang kat tempat kerja..kita orang kalau dah duduk time rehat..meja den dan kekawan paling happening..mesti ada je yang kena sakat..tapi masing2 sporting sebab ado hari2 dio..itu jo lah cara den & gang nak hilang kan penat..tapi masing kira dah empuk dah ngan cara masing2..itu yang kekadang den terbawa-bawa ke meja KKT...ha..ha..ya ampun yo...pas ni den cover tabiat den...memang lain yo kekawan yang selalu kito jumpo ngan...ngan jarang kito jumpo..sekali lagi mintak ampun yo kekawan..

nurnabiha abdul molok March 3, 2011 at 11:15 PM  

den ok yo abg saiful..den x ambik hati pun..jgn risau la yo..

scyfull March 4, 2011 at 10:58 PM  

thank Q cik bha......

Mohamad Zamri March 10, 2011 at 9:10 PM  

testing...

Post a Comment

Radio KKT.fm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sahabat KKT - i Followww..

About this blog

Assalamualaikum kkters sekalian.... semoga dalam keadaan sihat hendaknya, berapa lama dah korang tak singgah sini hehehe.. rerajin arr membaca banyak dah kawan masukkan info untuk kita berkongsi.. huhu jangan SENTAP plak.. karang xsinggah lagi hehe gurau jer!!!!

Sekalung Penghargaan

Assalamualaikum buat semua sahabat @ kkters sekalian, terima kasih kerana sudi untuk singgah di blog yang masih serba kekurangan ini. Penulis masih lagi berpegang kuat untuk menambah ikatan persahabatan melalui jaringan online dan meneruskan dengan kewujudan blog pula, selepas berjaya membuat jaringan di facebook fanpage | Kawan Kota Tinggi

Walau bagaimana pun, sambutan dari kkters semua yang buat aktiviti penulis berjaya tanpa kkters rasanya semua ini tidak akan berjaya percayalah.. terharu.. hehe..

Update ke Email Sahabat

Masukkan email address anda Posting akan terus ke email:

Penghantaran Terus Oleh FeedBurner

Ramai tak yang dah tengok!! Blog kite..

Top Commenters

Powered by Blogger.

Popular Posts

Top 10 Members

There was an error in this gadget