Kawan Kota Tinggi

Tempat berkumpulnya sahabat untuk meluaskan jaringan silatturahim

Tips Menjadi Pengurus Berpengaruh

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua kkters sekalian, berikut adalah sedikit ilmu yang saya ingin kongsikan kepada semua kkters, so harap dapat luangkan masa untuk membaca hehehe.. membaca menambah ilmu, tuntutlah ilmu sampai ke negeri China.. sengihnampakgigi

Kadang-kadang sebagai pengurus kita buntu. Kita tidak terfikir bahawa selain mengiktiraf hasil kerja dan sumbangan kakitangan kita dengan wang, ada banyak lagi caranya:

1. Berikan senyuman (senyum itu sedekah).

2. Ucapkan terima kasih.

3. Beri pujian ikhlas atas penat lelah.

4. Berikan projek yang lebih menarik/besar.

5. Hantar pekerja menghadiri kursus/latihan/persidangan/seminar (di luar stesyen).

6. Hantar kad ucapan/tahniah.

7. Berikan surat penghargaan.

8. Beri anugerah khas (Cth: perkerja terbaik bulanan).

9. Hadiahkan buku berkaitan kerja/motovasi (Penerbit dan penulis buku suka).

10. Berikan maklumbalas yang positif untuk setiap hasil kerja.

11. Minta nasihat atau cadangan daripada mereka, tanda kita hargai kepakaran mereka.

12. Terbitkan penghargaan dan nama mereka dalam buletin syarikat/laman web.

13. Berikan tugas yang lebih mencabar bukti sudah mereka boleh memimpin.

14. Bawa mereka untuk lawatan rasmi (cth: Ke kilang pembekal atau pelanggan di luar negra).

15. Minta mereka mewakili kita di pembentangan yang lebih ramai audiens.

Sumber : Ilmu Pengaruh

Nota Kaki : Bukan senang untuk menjadi seorang pengurus yang baik, so teliti dengan baik setiap tips yang dikongsikan.. Sekadar suka untuk berkongsi!!

0 comments:

Post a Comment

Radio KKT.fm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sahabat KKT - i Followww..

About this blog

Assalamualaikum kkters sekalian.... semoga dalam keadaan sihat hendaknya, berapa lama dah korang tak singgah sini hehehe.. rerajin arr membaca banyak dah kawan masukkan info untuk kita berkongsi.. huhu jangan SENTAP plak.. karang xsinggah lagi hehe gurau jer!!!!

Sekalung Penghargaan

Assalamualaikum buat semua sahabat @ kkters sekalian, terima kasih kerana sudi untuk singgah di blog yang masih serba kekurangan ini. Penulis masih lagi berpegang kuat untuk menambah ikatan persahabatan melalui jaringan online dan meneruskan dengan kewujudan blog pula, selepas berjaya membuat jaringan di facebook fanpage | Kawan Kota Tinggi

Walau bagaimana pun, sambutan dari kkters semua yang buat aktiviti penulis berjaya tanpa kkters rasanya semua ini tidak akan berjaya percayalah.. terharu.. hehe..

Update ke Email Sahabat

Masukkan email address anda Posting akan terus ke email:

Penghantaran Terus Oleh FeedBurner

Ramai tak yang dah tengok!! Blog kite..

Top Commenters

Powered by Blogger.

Popular Posts

Top 10 Members

There was an error in this gadget